Гимназисти от Клисура взеха участие в Националната среща на ученическите съвети/СНИМКИ/

Ванеса Атанасова и Фанка Чакърова от 11 А клас и училищния психолог на ПГ по икономика „Тодор Влайков“ Клисура Красимира Петрова участваха в Националната среща на ученическите съвети, която се проведе на 15-ти и 16-ти април 2022 г. в Дома на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив.

Учениците се запознаха с необходимостта от създаването на Националния ученически парламент, а именно – да се чуе гласът на учениците, техните желания, критики, иновации.

Главни гости на събитието бяха: Доц. Манол Манолов – съветник на министъра на МОН Михаил Балабанов – Изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, Лилия Топалова – главен експерт в Дирекция „Младежки политики“ Министерство на младежта и спорта. Дискусиите показаха най-добрите и успешни европейски програми и национални политики за насърчаване на младежката активност – „Еразъм +“ и „Европейски корпус по солидарност“.

Обсъдени бяха ползите от създаване на ученически съвети във всяко българско училище, като предизвикателство в ученическото самоуправление.

Свързани статии