Генерал Дешков към военните: Дълг е свята дума, вдигнете гордо глави!

Мъже и жени в униформа-български войни, граждани на страната, обрекли се в служба на нея, често неразбрани и оценени, но винаги на поста си, защото дълг за нас е свята дума!

Силна е не армията, която има всичко, а която има сърце и единство! Да я изградим, за да бъде България спокойна!

С вяра, дух и упоритост нека Свети Георги да ни води!

Вдигнете горди глава, вие сте го заслужили!

Честит празник!

Бригаден генерал Деян Дешков

На 05 май в районите Карлово и Казанлък на 61 Стрямска механизирана бригада беше тържествено отбелязан 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

В своето приветствие към личния състав командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков припомни, че не случайно празнуваме на този ден, защото името на Свети Георги е свързано с вярата в силата и храбростта на българските войни. Той призова в празничния ден да бъдем с гордо вдигнати глави, защото го заслужаваме, но същевременно да не забравяме дедите, които са защитавали родината ни, тези които са преминали в запаса и резерва и тези, които не са сред нас, но до последния си ден служиха с чест.

Бригаден генерал Дешков благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за усилията и старанията, които са положили през изминалата година и им пожела здраве на тях и техните семейства.

Отличилите се офицери, сержанти, войници и цивилни служители бяха наградени за постигнатите професионални успехи.

Свързани статии