Дядо Коледа подари емоции и дарове на децата от УМБАЛ „Свети Георги“/СНИМКИ/

Добрият Дядо Коледа посети децата от УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив. Малките пациенти от различни клиники и отделения се събраха в залата на Клиниката по детска хирургия, където заедно споделиха весели емоции и подаръци в навечерието на светлите празници.

Талантите от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства Пловдив с директор Николай Томов и негово съдействие изнесоха представлението „Бърканици в приказките” с драматургия на Гергана Ангелова. Постановката разкрива етюди, в които се преплитат различни приказни герои и главните разказвачи са изправени пред предизвикателството да подредят приказките с помощта на малките зрители.

Учениците от паралелки “Театрален грим и перуки” с ръководител Доротея Христова и “Актьорско майсторство” с  ръководител Дани Русев оставиха траен спомен в сърцата на своята необикновена публика с историите на Пипи Дългото Чорапче, Джуджето, Вещицата, Червената шапчица, Косе Бос и много други познати герои.

Дядо Коледа раздаде играчки на всички деца – от новородени до 12-годишни, дарени от детски магазин “Вис Виталис”. Добрият старец пожела здраве и бързо оздравяване на малките пациенти, а те от своя страна го поздравиха със стихче.

Във финала на тържеството началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова разряза огромната празнична торта, направена и дарена от сладкарница “Попимони”. Тя благодари от сърце на гостите и ръководството на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив и лично на Изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов за изпълнения с емоции празник. Проф. Стефанова раздаде подаръци на деца, родители, ученици, ръководители и дори на Дядо Коледа с пожелания да бъдем добри едни към друг и да имаме хубава нова година изпълнена с щастие и вълшебни моменти.

Свързани статии