Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха на летище Пловдив и зарадваха над 50 деца с подаръци/ВИДЕО/

Дядо Коледа кацна този следобед на летище Пловдив и зарадва с подаръци децата на служителите на аеропорта. Малчуганите с трепет го очакваха, залепили носове на вратите на изхода за пристигащи самолети. Вълшебникът от Лапландия пристигна с двуместен самолет L39, пилотиран от елена Рудолф, дегизиран като пилот.

След като бяха пуснати от служителите на летището дечицата, заедно с родителите си с нетърпение зачакаха белобрадият старец да слезе от самолета, насочен да кацне от двама служители с коледни шапки на главите. Единият от тях му помогна да слезе по стълбичките и да вземе чувала с подаръците.

„Колко много деца ме чакат!“, възкликна Дядо Коледа и започна да търси своята помощничка Снежанка. „Загубих я някъде по пътя“, оплака се старецът, но тутакси Снежанка го потупа по рамото и се присъедини към него. А после допълни, че често му се налагало да сменя Снежанките, защото били млади и красиви и бързо се омъжвали.

На журналистите добрият старец разказа, че самолетът му бил малко неудобен, защото бил малък и коремът му едва се събирал в кабината. Но нямало как, тъй като в една от близките планини едната летва на шейната се откъснала и той закъсал  снеговете, а еленът Рудолф се контузил. „Наложи се от летището да ми пратят самолет и да ме вземат“, обясни той.

„На децата ще пожелая да са много здравички, весели, игриви и малко непослушни, защото дете, което е много послушно, не е много яко. И ако прекалено много слушаха някога, нямаше да има хора като Ботев и Левски“, каза още любимият на децата вълшебник. И потегли към терминала, съпровождан от най-малките, които се опитваха да се докоснат до него.

Оказа се, че Дядо Коледа е взел само малкия си чувал с подаръци, а другият донесла Снежанка преди него, с друг полет. Затова много от подаръците чакаха децата под елхата на терминала. Там започна истинското тържество. Едно по едно децата сядаха до него, за да получат подаръците си и да се снимат с белобрадия старец. От време на време към тях се присъединяваха и родителите, а на едно от семействата, чийто 11-месечен син за първи път видя Дядо Коледа днес, вълшебникът също раздаде подаръци.

Тази година традицията за посрещането на Дядо Коледа на Летище Пловдив бе възобновена. За последен път добрият старец е пристигал на аерогарата през 2013-а година.

Свързани статии