Драмата край Анево: Момиченце е загиналото на пътя дете, баба му е с опасност за живота/ВИДЕО/

Момиченце е загиналото при удара с лек автомобил край Сопот дете. То е било носено от 53-годишната си баба на ръце. Бабата на детето е с опасност за живота. Тя е с политравма, множество счупвания, приета е в реанимацията, в КАИЛ на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. При удара с колата тя е паднала на платното, детето е загинало на място, в момента, в който е излетяло от прегръдките й. 72-годишният шофьор е от Казанлък, колата му е с чешка регистрация. Човекът е отивал към София, за да подмени шофьорската си книжка, казаха хора, запознати с трагедията.

Почерненото семейство е от сопотското село Анево. То има още едно дете, по-голямо момченце. В момента тече оглед на мястото на инцидента. Движението се извършва в две посоки, но само в южното платно, тъй като в северното е станала страшната катастрофа.

Според очевидци шофьорът изобщо не е видял жената с детето в ръце и кученцето, което водела на повод. Както Новинар съобщи, бабата тръгнала да пресича на място, на което няма пешеходна пътека, спряла на осовата линия и после продължила. Преди автомобилът, който я ударил, е имало друга кола.

Виновният водач е казал, че не е имал никаква видимост. Колата била управлявана с нормална, невисока скорост, казаха още пред медията ни очевидци. За съжаление при удара на автомобила върху бабата, момиченцето, което е под две години, изхвърчало от прегръдикте й и паднало. То е починало на място. На място е загинало и кученцето.

ПБ Новинар изказва съболезнования на почернено семейство!

Свързани статии