Дойчин Ангелов с жалба в съда, не бил допуснат до конкурса за директори на Летище Пловдив/ВИДЕО/

Председателят на Съвета на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов подаде днес жалба в Пловдивския административен съд, тъй като не бе допуснат до конкурса за управителния съвет на аеропорта. Както ПБ Новинар вече съобщи, 12 души са допуснати до втория етап на конкурса, но Ангелов не е сред тях. Причината – променените критерии за постовете в борда на директорите. Според тях кандидати с хуманитарно образование не могат да участват в надпреварата.

„Имам две магистратури, но по хуманитарни дисциплини. Основната ми е по философия, защитил съм още една по английска филология“, обясни пред журналисти Ангелов. По думите му обаче опитът му в тази сфера е почти 30-годишен, като се има предвид и фактът, че през времето, когато не е работил на летището, е косултирал фирми в тази област. Заради това Ангелов е подал жалба в съда, като е посочил, че промяната на критериите е дискриминационно решение.

Според него сегашният директор на Летище София Пламен Станчев имал същия проблем.

Дойчин Ангелов изтъкна, че в момента Летище Пловдив показва добри резултати, а сегашното ръководство възражда изгубените преди дестинации. Той припомни, че благодарение на личните си контакти са пред финал преговорите с турски авиокомпании за две линии от азиатското летище на Истанбул и за линията Анталия – Бурса – Пловдив. Ангелов посочи още, че в момента се водят преговори с авиокомпании за възраждане на полетите до Милано, а също до Франкфурт, Брюксел, Барселона и др.

Председателят на борда на директорите подчерта, че за последната половин година са се вдигнали оборотите на търговските обекти на летището и в момента са за над 120 000 лева при 20 000 лв. преди това. Той допълни, че пътникопотокът през аерогарата се е увеличил с 270 на сто.

Според Ангелов именно сегашният съвет на директорите е подпомогнал възобновяването на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Той припомни, че през последните месеци във фонда влязоха общините Смолян, Съединение и Хисаря, като предстои това да направи и Велинград.

Ангелов добави, че оже да допусне, че новите критерии са направени, за да не бъдат допуснати някои хора до конкурса. На предишния конкурс миналата година той бил единственият недопуснат кандидат. Тогава обаче транспортният министър анулирал процедурата, въпреки че вече са били минали интервютата с кандидатите.

Припомняме, че Ангелов  беше назначен във временния управителен съвет на летището през април тази година. Той продължава да бъде също заместник-директор на пловдивското общинско предприятие „Жилфонд“. По думите му нямало проблем да изъплнява и двете длъжности. „Би имало само, ако съм изпълнителен директор на летището“, отговори той на журналистически въпрос.

Свързани статии