Бракониери пребиха жестоко горски служител край Кричим/ВИДЕО/

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Нападението е станало край Кричим.  Държавният служител е бил нападнат,  докато е изпълнявал служебните си задължения.  Извършителите са двама мъже, съобщава NOVA.

Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил нападнат на смрачаване близо до яз. „Въча” докато обхождал района. От гората той чул звукова примамка за лов на сръндак. С колегите му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските служители задържали баща му отново за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път.

„Поисках документ за лова, който извършваха в района. Те нищо не казаха, направо ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият”, спомня си пострадалият държавен служител. Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го намери.

Това е второ нападение над Али. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил срещу него.

Огнян Христов е директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“. Той съобщи, че търсят свидетели на побоя, защото бракониерите тръгнали по главния път да бягат в тяхната кола. Разказва, че след нападението видял бракониерите, но не успял да спре автомобила, с който те избягали. Бегълците били с тъмна „Лада Нива“, но той не успял да види номера на колата.

Христов не крие, че случаите на агресия в района са зачестили напоследък. По думите му повечето приключват с агресия. Заради това ще увеличи екипа и горските ще патрулират по двойки.

От МВР съобщиха, че вече има заподозрян за случая, който е разпитан. Материалите са докладвани и на Районната прокуратура.

Снимки: NOVA

Свързани статии