Блокираха пътя Карлово-Пловдив заради разбити коли

Собственици, служители и наематели на имоти в Южната индустриална зона на Карлово излязоха на протест заради лошия път. На място тази сутрин дойдоха близо 50 души. Те блокираха главния път Карлово-Пловдив на разклона за улица „Индустриална“ и разказаха, че заради разбития път много коли са се изпочупили по дупките в района. Служители на фирмите пък отказвали да отидат на работа заради кратерите, по които трошат автомобилите си.

Стига вече обещания, призоваваме общината да изпълни ангажиментите си по поддръжката, призоваха дошлите на протеста.

Преди дни от община Карлово разпространиха решение на Министерския съвет за одобрен проект за договор между правителството и община Карлово. Той предвижда Министерството на иновациите и растежа да предостави на община Карлово 2 690 732 лева за реконструкция на улица на „Индустриална“. Ремонтните дейности ще обхванат участък от 300-400 метра. Скандалният път се стопанисва от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От решението на Министерския съвет става ясно, че средствата се предоставят по Закона за насърчаване на инвестициите, като основанието за това е придобиването на Вагоноремонтния завод в Карлово от германската компания Ди Би Карго България.

Източник и снимки: „Марица“

Свързани статии