Бившият шеф на борда на ВМЗ-Сопот: Завеждам дело срещу Корнелия Нинова

„За изнесените неверни обстоятелства, засягащи честта и достойнството ми на човек и председател на Съвета на директорите на „ВМЗ“ ЕАД завеждам дело срещу Корнелия Нинова. Сигурен съм, че в съда истината ще излезе наяве, а скоро ще станат ясни и истинските причини за освобождаването ми като председател на Съвета на директорите на „ВМЗ“ ЕАД, както и на моите колеги“, пише в правото на отговор.

„Бордът на директорите на ВМЗ-Сопот е сменен, защото Нинова иска да сложи ръка върху паричните пороци и да назначи лоялни на нея членове в ръководството на дружеството“, коментирапреди седмица бившият военен министър Ангел Найденов.

„Разбрах за 3 причини за смяната на борда от Корнелия Нинова – лошо управление, отказ на дружеството да изплати дивидент и продажба на обособени части без знанието на Държавната консолидационна компания (ДКК) и респективно на Министерството на икономиката. И трите посочени причини бяха опровергани в изявлението на ръководството на дружеството“, посочи Найденов.

Цитирайки ръководството на ВМЗ-Сопот, бившият военен министър изтъкна, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. „Чух, че това е най-добрият период от време за последните 20 години“, добави той./дир.бг

Свързани статии