Баня празнува 20 години град/СНИМКИ/

На втория ден от тържествата, организирани по случай 20 години от обявяването на Баня за град, беше посветен на Изобразителното изкуство. Над 60 деца дойдоха на Детския пленер „Обичаме да творим”- финал на „Летни работилници” 2022г. с художниците Аглика Петрова и Евгений Петров.

Вдъхновени и емоционално заредени, децата направиха великолепни творби, които ще оставят спомен от днешния незабравим ден, наситен с много емоции, срещи, запознанства и приятни минути с изобразителното изкуство!

Всички деца получиха награди, осигурени от Стамен Гешев – кмет на гр .Баня, за което децата благодариха от сърце!

Благодарности на Аглика Петрова, която с такт и умение работи през цялото лято с малките художници: рисуваха върху хартия, дървени кубчета, оцветяваха предмети, бутилки, моделираха с глина, занимание, което им достави удоволствие .

Благодарности на всички деца, взели участие в пленера !

Празникът на гр . Баня продължава! Третият ден е посветен на театралното изкуство. Заповядайте, на 26 август 2022г. /петък/ от 19,30 часа в залата на Младежкия дом гр .Баня, на „Два часа щастие“, комедия от Антон Финк, представена от МДТ „Матей Икономов“ при НЧ „ИВАН ВАЗОВ-1871“- гр. Сопот.

Довечера е кулминацията на честванията по повод 20 години Баня – град. ОТ 18:00 ч. започват тържествата на централния площад. Поздравления към гражданите и гостите на курорта ще поднесат кметът на Баня Стамен Гешев и председателят на ОбС Карлово – Доньо Тодоров.

Тържествата продължават с фолклорни изпълнения на състави от общината.

Свързани статии