Арестуваха лидера на ГЕРБ Пловдив област и кмет на Стамболийски

Полицията задържа тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив област. Мотивите за ареста все още не са ясни.

Тази сутрин около 9 часа маскирани полицаи с качулки и въоръжени са нахлули в дома на Мараджиев и в дома на сина му. Правили са обиски на колите им и във фабриката им.

„Крайно възмутени сме от случващото се“, коментираха още от офиса на ГЕРБ.

Мараджиев не отговаря на позвъняванията по телефона. От офиса на ГЕРБ Пловдив – Област коментираха пред репортера ни, че за трети път се извършва политическа репресия срещу областния координатор.

Георги Мараджиев е бил отведен в сградата на полицейското управление в Стамболийски за снемане на обяснения, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив.

Полицейската акция е на Икономическа полиция в Пловдив във връзка със злоупотреби със средства и други.

ПБ Новинар припомня, че през март Георги Мараджиев беше разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

 

Свързани статии