10 души задържани при паралелни спецакции срещу дрогата в Пловдивско/СНИМКИ/

Десетима задържани при паралелни спецакции на ОДМВР- Пловдив за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Иззети са близо 4 кг марихуана и други различни по вид наркотици.

Специализираните действия са осъществени в сряда вечерта от служители на отдел „Криминална полиция”  и сектор „Специализирани тактически действия“. В хода на операцията са задържани двама мъже – на 20 и 21 години, а в автомобилите им са открити 1300 грама марихуана и 10 грама кокаин. Часове по-късно, като съпричастен към установената престъпна дейност, е задържан и 32-годишен жител на кюстендилско село. При претърсване на домашния му адрес служители на ОДМВР – Кюстендил  намерили и иззели близо 2300 грама марихуана и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК,  уведомена е  Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор тримата мъже са привлечени като обвиняеми и задържани за 72 часа.

Ден по-рано, при аналогична акция на полицаи от Шесто РУ са арестувани двама мъже  – на 40, 44, с криминалистични регистраци и осъждани. При продължилите процесуално – следствени действия от частни адреси в квартал „Изгрев” униформените иззели 8 таблетки клозепам  и около 0,153 г пинака.  В жилищата на други двама асеновградчани са открити около 1.400 г амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК, работата по него продължава под наблюдението на окръжна прокуратура. В Сопот служители на РУ- Карлово  спрели за проверка 18-годишно момиче и при обиск у нея намерили 1,45 г марихуана, а у 27-годишна – малко количество амфетамин. Три топчета с 0.375 г марихуана са иззети от 17-годишен криминално проявен и осъждан, спрян за проверка от полицаи от РУ- Първомай. При инспекция на автомобил, извършена от служители на РУ-Стамболийски, е намерена кутия от шоколад, в която 22-годишния притежател укривал 0.510 г марихуана. Колата била паркирана в землището на с. Цалапица, мъжът е с предишни криминални прояви и присъди. Срещу извършителите се водят бързи производства по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Свързани статии