Затвор за Васко Мацката и Ваньо Дебелия, опитали да задигнат 77 бона от земеделец в Сопот

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени Ваньо Дебелия от Карлово, на 58 г., и Васко Мацката от Соколица, на 57 г., за това, че на 16 март 2021 г., в гр. Сопот, при условията на опасен рецидив, са направили опит да откраднат сумата от 77 130 лева, от земеделски производител. Престъплението е останало недовършено.

Районен съд – Пловдив е наложил на Васко Мацката наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, а на Ваньо Дебелия – наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, като и за двамата е определен първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата. Двамата мъже са признали вината си по повдигнатото обвинение. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

По делото е установено, че Мацката и Дебелия предварително се подготвили да извършат кражба в дома на пострадалия мъж, който бил земеделски производител.  На 16 март 2021 г. в гр. Сопот, те влезли в къщата, за да вземат парите – сумата от 77 130 лева, но не успели, защото били задържани от полицейски служители.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Мацката и Мацката и Дебелия са добре познати в  крими средите на Подбалкана. Имената им са замесени в сума ти престъпления, основно кражби.

 

Свързани статии