Военният министър в Карлово: Не желаем българите в Македония да бъдат възпитавани в омраза към Родината/ВИДЕО/

 

“Имаме много повече кандидати отколкото са местата, които могат да бъдат заети. Кампанията “Бъди войник” даде своите резултати. Разбира се, не само това. Фактът, че положихме усилия да се повишат възнагражденията на военнослужещите също указва влияние”, това коментира днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъстваше на клетвата на новоприетите военнослужещите в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Във връзка с рекламния клип, в който министърът апелира българите да се включат в армията, Каракачанов посочи, че военният министър не трябва да бъде само политическа фигура, а и да бъде част от армията, да живее с проблемите ѝ и да се опитва да ги разрешава.

Красимир Каракачанов каза още, че военната професия започва да става все по-привлекателна и поради тази причина новозаклелите се войници са на възраст от 20 до 25 години.

Пред медиите Каракачанов коментира отношенията между България и Сърбия и отношението на Северна Македония спрямо българската държава. Той припомни някои исторически факти, които обединяват двете нации. “През македонските медии и учебници българите са рисувани като един чужд, лош народ, като окупатори. Този тон на Скопие, нежеланието им да седнат на един честен диалог, желанието им да ни принудят да приемем тази антибългарска политика за реалност и в бъдеще, няма да я допуснем”, посочи още Каракачанов.

“В Скопие трябва да разберат, че договорите не са кръчмарска наздравица, а са отговорност. Когато си подписал един договор трябва да го спазваш, ако не го спазваш няма да получиш това, което очакваш”, коментира Каракачанов във връзка с разговорите на македонската държава и подписания през 2017 година договор по темата за развитието на западните Балкани.

Какви други теми засегна министъра вижте в следващото видео…

Свързани статии