Везиева: Тримата членове на борда на директорите на ДКК ще бъдат уволнени

След извършената проверка се оказа, че изнесеното от медиите не отговаря на реалността. Назначаването на Ваня Караганева е било законно. Няма административен проблем, а има проблем с това, че някой не иска да бъде прекратен старият модел на управление. Това заяви икономическият министър Даниела Везиева в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Тя каза, че е разговаряла с директори на ДКК при назначаването си за министър и е решила да запази постовете им.

„Не приемам това като атака към изпълнителния директор, а като повод да се върнем към стария модел. Ние говорим за промяната, но дали наистина сме готови за нея“, категорична беше Везиева.

По думите ѝ винаги при желание за реформа има съпротива в администрацията: „Ако не обясниш на тези хора, реформа не се случва“. Тя съобщи, че ще бъдат уволнени трима от членовете на борда на директорите. Според нея не е възможно те да не са знаели за сделките, направени от Караганева.

Икономическият министър обясни, че банката, която обслужва ДКК, е сменена, защото вече не може да изпълнява задълженията си. Тя потвърди, че има нов борд на ВМЗ-Сопот. По думите ѝ няма втори договор за адвокатски услуги.

„Ремонти на язовири продължават там, където има открити площадки“, каза Везиева.

Според нея не трябва да се загуби механизма държавата чрез предприятие като ДКК да регулира сектора заради лошо управление: „Търговските дружества имат своето място, но е важно какъв модел ще наложим“.

„Последните месеци показват, че сме във възходяща икономическа линия“, завърши Везиева. /Novini.bg

Снимка: в. Монитор

Свързани статии