Ветеринарна клиника „Таралеж“ и МИГ Хисаря с първия реализиран за тази година проект/ВИДЕО/

 

Ветеринарна клиника „Таралеж“ в град Хисаря реализира първия проект за тази година, чрез МИГ Хисаря. По този повод разговаряхме с управителя на фирмата-д-р Георги Зафиров, съпругата му д-р Вяра Гришина и изпълнителния директор на МИГ-а Йонко Йонков.

„По проекта се работи от февруари 2018 година, когато бяха заложени първите критерии и започнахме да го осъществяваме. Сумата на проекта е 71 хил.лв. с ДДС. Проектът се реализира с цел да осигурим оборудване за клиниката и повишаване нивото на ветеринарно-медицинската услуга. Медицинското оборудване, което получихме са машини и консумативи за пълна диагностика на домашните любимци, също и за селскостопански животни в общината“, каза д-р Георги Зафиров.

Д-р Вяра Гришина сподели, че разликата е осезаема, новината за новото оборудване в клиниката се е разпространила бързо в общината и съседните населени места. Апаратурите са супер модерни и най-новите – ехограф и анестеологична машина, апарати за биохимия и пълна кръвна картина, ковиоз за малки животни и други, общо 21 апарата. Постига се диагностика на 90 % от възможните европейските стандарти.
Такава модерна ветеринарна клиника в целия регион няма и това ще повиши качеството на услугата и качеството на живот на домашните любимци.

На въпрос на репортера на ПБ Новинар имало ли е трудности при реализиране на проекта д-р Зафиров, каза: „Лесни неща няма, с помощта на целия екип на МИГ Хисаря, екипа на фирмата, която осигури цялото оборудване в крайна сметка, проектът е реалност. По проекта ще бъдат открити още 2 работни места в клиниката“, уточни още д-р Зафиров.

Изпълнителният директор на МИГ Хисаря Йонко Йонков припомни, че този проект е одобрен по мярка 3- Инвестиции в неземеделска дейност. Проектът може да бъде надграждан. Безвъзмездното финансиране е 75%.
Средствата, които МИГ осигурява за подобряване качеството на живот в малките населени места, са само за бизнеси на територията на община Хисаря. Предстои да бъдат реализирани още 10 проекта на територията на Хисаря, те са от общинския, публичния и от частния сектор, ремонт на църквата в Паничери, проекти за земеделски производители.

Общинските проекти са по мярка 13, предстои сключване на договори за училища и детски градини на територията на общината, скоро започва и основен ремонт на Дома на традциите в Старо Железаре.

През настоящата година ще бъдат отворени още две мерки – Иновации и Конкурентна способност – тези мерки касаят средните предприятия на територията на община Хисаря.

МИГ Хисаря се справя много добре с проектите до момента, до края на месеца ще се подпише договор за допълнителни средства до 1 млн. лева., които ще ни бъдат отпуснати от Министерството на земеделието по Подхода Лидер, каза още Йонков.

Свързани статии