В Деня на родилната помощ екип на АГ отделнието в Карлово пред ПБ Новинар: Раждането е магия, чудо и изкуство/ВИДЕО/

В деня на родилната помощ – 21 януари екипът на ПБ Новинар вид отблизо акушеро-гинекологичното отделение в Карлово и да разговаря с част от екипа, който е изродил първото бебе за 2021 година – Божидар.

Д-р Донка Добрева и акушерката Стефка Карабрайкова ни разказаха повече за самото раждане, за щастливите и тъжните моменти в акушерството.

Акушерката Стефка Карабрайкова в началото на месец март навършва юбилейните 30 години от първия си ден като “баба” на децата на община Карлово и региона. Този щастлив факт тя коментира пред камерата ни.

Карабрайкова ни сподели за първите си мигове в АГ отделението в Карлово през далечната 1991 година, името на първото бебче, което е хванала с ръцете си, за трудностите и научените уроци от акушерството. “Ако някое момиче, което е решило да стане акушерка го прави заради баджа или заради егото си, то по-добре нека не се захваща, защото няма да и се получи”, категорична е акушерката.

Стефка Карабрайкова допълни, че акушерството е една магия, раждането е чудо и изкуство като никое друго.

Доктор Донка Добрева говори за това какви трудности може да срещне един акушер и през какво трябва да премине всеки ден в работата си.

Какво още коментираха двамата професионалисти в акушеро-гинекологията вижте във видеото…

Свързани статии