Ученици от ромския етнос представиха голяма изложба в Пловдив/СНИМКИ/

Изложба от ученически рисунки представиха в Регионалния инспекторат по образование в Пловдив ученици от 5,6 и 7 клас на ОУ Райно Попович“- Карлово.

Експозицията представя труда по предмета изобразително изкуство с преподавател Румен Читов за учебната 2021 година. Изложбата ще продължи до месец април, като ще бъде обновявана периодично с нови творби на децата, рисувани през втория учебен срок.

Подредените ученически картини във фоайетата и коридорите на пловдивския инспекторат са с различни теми: натюрморт, пейзаж, интериор, риби, пеперуди. Място в експозицията е отделено и за етюдни рисунки на битови предмети, както и творби, прерисувани от визуални образци от Интернет.

„Възприемам резултатите от взаимното усилие на обучението по изобразително изкуство като разходка в просторите на светла градина с необичайна флора, където съществуват точно толкова брой слънца, колкото са и участниците в радостта да се твори“, сподели за ПБ Новинар учителят – Румен Читов. Той изказа благодарност към РУО за поканата, и възможността учениците му да покажат нарисуваното в областния град.

Автор: Чонка Енева

Свързани статии