Третият в областната листа на БСП: Трябва да има защитени общински болници и училища/ВИДЕО/

Българските граждани са вече апатични към политическите процеси в страната, уморени са от избори и вече не считат, че политическата класа работи за тяхното добруване, това каза доц. д-р Георги Йорданов в предизборното студио „България гласува“ на ПБ Новинар.

Доц.д-р Георги Йорданов е кандидат за народен представител от листа на БСП за България в 17 МИР Пловдив област. Той е на трето място в областната листа.

Припомняме, че доц. Йорданов е народен представител от 44-тото НС, преподавател в Медицински университет Пловдив и бивш директор на Окръжна болница Пловдив.

На въпрос как вижда нощта след 11 юли и дали ще бъде съставено правителство, доц. д-р Йорданов отговори: Виждам сълзи на радост и сълзи на съжаление. Според социолозите резултатите ще бъдат такива или подобни на тези, които бяха на 4 април.

Медикът смята още, че трябва да имаме една стабилна държавна система, която да е подредена така, че да носи облекчения на българските граждани.

Доц. д-р Йорданов се въздържа да отговори дали ще има правителство. За него БСП е единствената партия, която има програма за управлението на България. Другите партии, да вземем партията на г-н Слави Трифонов крият своите послания. Водачите от партията на Трифонов за Пловдив град и област казват на своите избиратели – гласувайте за нас, и после ще разберете как ще оправим страната.

Забелязваме, че някои елементи от програмата на БСП започват да се крадат от други партии.
Въпросът за преизчисляване на пенсиите – 4 години ние не се уморихме в 44-тото НС да искаме преизчисляване и да искаме справедлива пенсионна реформа, сега се лансира и от други политически лица.

В 45-то НС колегите гласуваха в комисиите за преизчисляване на пенсиите, но в пленарната зала се отметнаха и не гласуваха. Правителство се гради, когато има принципи. При направено проучване е установено, че 34% от българското население няма възможност да си плати сметките. Една трета сега не могат да си платят, та камо ли сега след увеличението на тока, заяви още Йорданов.

На въпрос дали са водени разговори за съставяне на правителство от Има такъв народ с подкрепата на БСП, Изправи се мутри вън и Да България, доц. Йорданов отговори: Правителство трябва да има на всяка цена. Категоричен съм, не са водени такива разговори. Трябва едно такова правителство да има съвпадение с програмата на БСП.

Йорданов изрази позиция, че БСП е против това общинските болници да са търговски дружества. При тази система на търговски дружества – търговско здравеопазване, общинските болници не могат да калкулират такива приходи, които да разрешат тяхното съществуване. Пример за това е болниците в Карлово и Сопот, малко са кадрите, които не могат да обезпечат медицинската част от проблема.

Нашето предложение е да станат със статут на защитени болници. Всяка общинска болница трябва да има алгоритъм, по които да работят отделенията – финансирането на тази част трябва да е грижа на държавата, защото като търговски дружества болниците не могат да се издържат.
В България имаме около 140 общински болници около 15-20 вече са закрити. Трябва да има защитени болници и защитени училища, за да може здравните заведения да покрият териториите на населените места в страната и да имаме България такава, каквато я помним развита и икономически силна.

Доц. Йорданов сподели кои са основните проблеми на Пловдив-област: Най-наболелият проблем е водоснабдяването в Брестовица. Хората в селото не може да използват питейната вода, в нея има манган. Тези, които управлява доскоро, ги излъгаха, че проблемът ще бъде решен.

На зеленчуковата ни борса в момента се продава продукция от Турция, Гърция и Македония. Тези зеленчуци нямат качествата на българските.

Другият проблем е розопроизводството. Държавата трябва да помогне за оцеляването на този отрасъл, да се грижи за хората, които имат нужда, да създават пазари и работа, за тяхното препитание и поминък, подчерта Йорданов.

Единствената партия, която ясно и категорично казва каква е програмата й и какво иска да направи от България, е БСП. Ние не крием и нямаме задни мисли, искаме да помогнем на българските граждани да останат тук и да се реализират. Ако и вие искате младите да са в България, пенсионерите да имат спокойна старост, гласувайте за БСП с №4“, призова кандидатът за депутат.

Доц. Йорданов съобщи, че от понеделник до петък идната седмица от 14 до 17 часа в болницата в Сопот ще има безплатни прегледи за усложнения след прекарана ковид инфекция на дихателната система и кани всички да се възползват.

БСП за България е с № 4 в интегралната бюлетина

Доц. д-р Георги Йорданов е с №103 в преференциалната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии