Тържествено откриха новата учебна година в Красново/СНИМКИ/

В първия ден на учебната година учителите и учениците от ОбУ „Христо Ботев“ в хисарското село Красново се срещнаха с усмивки, готови за взаимна работа. По правило най-ентусиазирани бяха най-малките, които хванали майки, татковци и роднини за ръце чакаха с трепет да преминат училищния праг.

В този светъл ден те имаха и помощници – четвъртокласниците, които под ръководството на г-жа Вичева, символично насочиха първолачетата по пътя, който ще вървят през следващите години. По стар обичай пътят им се поля с вода от менче, за да може в училището и в живота да им върви по вода. Макар под знака на пандемията, в класната стая на най-малките ги очакваха буквички от азбуката, които да оцветят и изрежат, а за родителите им – купичка с късмети. Директорът на училището, Йонка Марковска изненада първолачетата с подаръци за успешен старт на първия ден в училище.

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап проявиха разбиране и дисциплина, носейки защитни маски и пазейки отстояние един от друг . Екипът на училището беше създал организация, свеждаща до минимум контактите между класовете на закрито, включително ясни инструкции за спазване на лична хигиена и опазване здравето на останалите. В двора на училището се оформи своеобразно място за общуване между по-големите ученици, нетърпеливи да се разкажат на връстниците си за премеждията по време на лятната ваканция.

Усмивки, топло посрещане и приятелска атмосфера изпълниха класните стаи на ОбУ „Христо Ботев“, а учители и ученици с нови сили се приготвиха за работа.

Свързани статии