Страшно напрежение във ВМЗ Сопот: Шефът на Борда на директорите се опитва да извади завода от забранителния списък за приватизация

Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ Сопот от сутринта се е събрал със знамена пред завода. Причината е, че е взето решение председателят на Борда на директорите Иван Карабатаков да не бъде допускан до територията на оръжейницата. Подкрепаджиите искат неговата незабавна оставка.

„Кабаратаков, който беше назначен преди няколко месеца, спира достъпа на завода до суровини, не разрешава закупуването на материали. Няма как да си изпълним договорите по този начин, това ще доведе до огромни суми за неустойки, следователно няма да има пари за заплати. Освен това Карабатаков прави опити да извади ВМЗ Сопот от забранителния списък за приватизация“, заявиха пред ПБ Новинар Димитър Атанасов и Нено Грънчаров от Изпълнителния съвет на синдиката. Те са категорични, че ако исакнето им за нов председател на Борда на директорите не бъде изпълнено, ще вдигнат целия завод на протест. Подкрепаджиите казаха още, че Карабатаков се държи арогантно и нито той, нито някой от Борда през последните месеци, от както са назначени, не са се срещали с оперативното ръководство, за да кажат вижданията си за развитието на най-голямата на Балканите оръжейница.

Свързани статии