Стотици се включиха в благородната кауза Хисаря да има паметник на Левски, нужни са още средства/ВИДЕО/

Обновеният градски стадион „Крепост“ Хисар посрещна сини фенове от цялата  страна. Проведе се благотворителен футболен турнир „Синя Крепост“ 2021. Инициативата се реализира под егидата на община Хисаря, футболен клуб „Левски“, неправителствена организация „Левски“ и „Левски Фемили“. Със средствата, събрани от турнира, ще се изгради бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря.

„Идеята да се изгради бюст-паметник на Апостола е на фен клуб „Левски“ Хисар. „Монументът ще бъде поставен на площада пред читалище „Иван Вазов“ – всеки да го вижда и поднесе цвете в знак на почит“, уточни кметът на общината инж. Пенка Ганева.
Събитието уважиха председателят на ОбС Хисаря инж. Найден Павлов, заместник-кметът Милена Балямска, общински съветници, много граждани.Изиграни бяха демонтстративни мачове от присъстващите 14 отбора-фен клубове на сините. В 16:00 часа отбор от легендарни футболисти на ПФК „Левски“ изигра демонстративен мач с фенове – ветерани.

Клубният талисман Лъвски зарадва малки и големи. 14- те отбора от фен – клубовете на „Левски“ събраха от турнира 3 194 лв. а по банков път – 2 100 лв.

Предстои урните да бъдат оставени в големите магазини на Хисаря. Общо са необходими около 15 хил. лева за изпълнение на проекта.

Всеки, който желае да подкрепи изграждането на бюст-паметник на Апостола в курортния град, може да го направи по банкова сметка за дарения на община Хисаря:
BG49CECB979084C8105200 с код за вид плащане: 44 51 00 (дарение) Основание за плащане: Дарение за изграждане на бюст-паметник на Васил Левски !

Свързани статии