Служебният премиер в родната Поповица, кметът на община Садово му домакинства /СНИМКИ/

С овации и ръкопляскания посрещнаха през уикенда премиера Стефан Янев жителите на родната му Поповица. Той се присъедини към събора след като завърши срещата му с кметовете на малките населени места.
Янев с усилия си проби път към сцената, тъй като много хора го спираха и поздравяваха. Най-настоятелни бяха три негови наборки от селото, които му припомниха детските години в Поповица и се снимаха с него.
А той не криеше вълнението си от срещата със съселяните си. Възрастна жена се хвърли да го целува. Други пък напираха да го пипнат. „Доживяхме да го зърнем. От малък не сме го виждали“, коментираха пенсионерки.

„Благодарен съм, че ме поканихме на този събор, с който показахте, че продължавате да таите традициите, които са ни запазили през вековете като българи“, заяви Янев пред събралото се множество. Той увери, че е запознат с проблемите на хората от малките населени места и ще направи каквото е по силите му да започне тяхното решаване.
Кметицата на село Поповица Веска Мирчева подари на премиера негов портрет, рисуван с въглен от смолянски художник. Той е изобразен с костюм и вратовръзка на фона на пейзаж от родната Поповица. Мирчева го дари и с голяма кошница продукти от селото и региона – мед, екологична липа, зелени, червени и люти чушки, кервиз, фъстъци.
Децата на танцовия състав на местното читалище откриха събора със свои изпълнения. Програмата предвижда и концерт на ансамбъл „Ангелите“. А както е на всеки събор, навсякъде се носи миризма на кебапчета.

През цялото време до служебния премиер беше кметът на община Садово Димитър Здравков, който е своеобразен домакин на празника.

Източник: Вестник 24 часа

Свързани статии