Седмокласнички от общините Карлово и Сопот с богат избор за бъдещето си

Група седмокласнички, на които им предстои една от най-важните стъпки в живота, а именно да си изберат средно училище, в което ще продължат своето образование, участваха в последния етап от проекта „Дай си шанс!“ на сдружение „Млади, активни, креативни“. Групата посети средните училища в община Карлово и Сопот, в които на място се запознаха с учебната база, предлаганите специалности и подробностите около кандидатстването в средното училище. Директорите на посетените училища бяха изключително любезни и гостоприемни с бъдещите кандидат-гимназисти.

Показаха им новоизградени кабинети, съоръжения, спортни площадки, изцяло отговарящи на европейските стандарти. Похвалиха се с изключително високите постежения на своите ученици в тазгодишните НВО и ДЗИ, с първите места в национални и международни състезания и приканиха седмокласниците да изберат тяхното училище.

Тази последна дейност от проекта помогна на седмокласниците от пет основни училища да подредат по най-добрия начин своите желания на различните паралелки, предлагани от средните училища за придобиване на средно образование.

Основната цел на проекта бе овластяване на момичета чрез насърчаването им да продължат своето образование, спомагане на професионалната им ориентация и избор на подходяща специалност за средното им образование. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Свързани статии