Само в Новинар: Арестуваха Пенка от Карлово и съучастникът й, точили бързи кредити от името на наивни клиенти

В полицията в Карлово е започнато досъдебно производство за това, че от есента на миналата година до февруари 2021-а 42-годишната Пенка Ц. от Сопот, но живееща в Каравелово, чрез използване на фалшиви документи е теглила кредити в големи размери от името на свои клиенти, без те да са знаели това. До момента разследването е установило, че измамничката е изтеглила 40 хиляди лева на името на 6 човека.

Пенка Ц. е работила в офис за бързи кредити в Сопот. Тя е боравила с лични данни на клиенти е се е възползвала от това зад гърба им. Заедно с жената е арестуван и съучастникът й Методи Т.. 41-годишният мъж е от пазарджишкото село Смилец, но живее в Карлово. Методи е помагал на Пенка Ц. като и е осигурявал клиенти. Двамата са в ареста с постоянни мерки.
Началникът на полицията в Карлово главен инспектор Сълко Литов призовава чрез ПБ Новинар гражданите, ако има още някой измамен и ощетен от престъпния тандем, да подаде сигнал в РУ Карлово или в Районна прокуратура Пловдив, териториално поделение Карлово.

Припомняме, че преди две години карловските ченгета арестуваха съименичка на Пенка Ц. Пенка Д., отново от Карлово и любовникът й бяха инсценирали обир в офис за бързи кредити, в който жената е работила. Тогава двамата задигнаха около 22 хиляди лева, делото по този случай още не е приключило.

Свързани статии