Румен Петков съобщи за странни кадрови решения във ВМЗ-Сопот

Председател на борда на директорите на ВМЗ – Сопот става човек на Илия Павлов и „Мултигруп”. Това съобщи на пресконференция в Пловдив Румен Петков, председател на ПП АБВ. По думите му кадровата промяна се случва преди изтичането на мандата на сегашното ръководство и след обявен и проведен нов конкурс.

Председател на борда става Иван Карабатаков,  енергичен 64-65-годишен мъж, участвал в ръководството на две от фирмите на „Мултигруп“. Той вероятно за последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата“, иронично отбеляза Петков.

Румен Петков каза също, че в новия съвет на директорите влизат и Кристина Стоянова, която е туроператор и Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците. Според него всичко това говори за готвена ликвидация на ВМЗ и превръщането на предприятието в туристически обект, предвид професионалния профил на горепосочените. Председателят на ПП АБВ изрази удивление от мълчанието на депутатите от Пловдив и областта по престъпните кадрови решения.

Петков призова служебното правителство, до което най-вероятно ще се стигне, да вземе отношение по тези назначения./rnews.bg

Свързани статии