Родолюбец пали огънчето на патриотизма в сопотските деца/СНИМКИ/

Първолаците от Начално училище „Неделя Петкова“ в Сопот ще бъдат зарадвани с тетрадки, чиито корици представят забележителностите на Сопот. Родолюбивата инициатива е дело на музейния специалист и радател на българщината Димитър Гешков. С тази поредна инициатива Гешков, който е родом от града на Вазов, се опитва да запали патриотичното пламъче в сърцата на малчуганите и да им вдъхне още повече любов, гордост и познание към родното им място.

Ученическите пособия са изработени от Димитър Гешков и са закупен от ръководството на училището по повод началото на учебната година – 15 септември.
Музейните тетрадки са с тесни и широки редове, каквито са нужни на първокласниците. Предната корица съдържа изображения с културно-историческите обекти на град Сопот, а на задната корица има информация на част от музейните обекти на България с вграден QR код.
Инициативата „Да бъдем полезни на България“ е свързана с популяризирането на културното наследство на България, насочена към младите хора и най-вече децата – нашето бъдеще.

„Пожелавам на всички ученици попътен вятър и успешна и присъствена учебна година“, каза инициаторът на благородната кауза Димитър Гешков.

Свързани статии