Поздрав от кмета на Марица към ромската общност

Уважаеми роми от община „Марица“,

Поздравявам Ви по повод Международния ден на ромите! Благодаря Ви, че въпреки нелеката година, която промени живота на всички ни, Вие постъпвате отговорно и спазвате ограничителните мерки, за да съхраните Вашето здраве и това на близките си.

Удовлетворен съм, че ромската общност в община „Марица“ притежава високо самосъзнание и дисциплина, които проявява в този труден момент. В минали години сме почитали заедно този празник, но заради извънредните обстоятелства, апелирам към Вас да се въздържате от празненства. Надявам се през следващата година, както винаги досега, да отбележим подобаващо, с много музика и тържества Международния ден на ромите.

Сигурен съм, че в община „Марица“ всички заедно, без значение от етническата принадлежност, ще продължим да споделяме радости и тревоги, делници и празници.

Ръководството на община „Марица“ , водено от принципа на равнопоставеност, стимулира високото образование и реализацията на ромите, които са решаващи за повишаване на стандарта на живот и интеграцията на ромския етнос в обществото.

Продължавайте да съхранявате и развивате колоритните си традиции и да доказвате, че сте достойни граждани на съвременното българско общество!

Вярвам, че в община „Марица“ и за в бъдеще ще запазим разбирателството, добротата и уважението, с които живеем всички заедно, поколения наред!

Пожелавам на всички роми много здраве, късмет и благополучие!

Димитър Иванов

Кмет на община „Марица“

Свързани статии