Първа копка на мащабен проект направиха в Брезово/ВИДЕО/

С официална церемония, първа копка и водосвет, в Брезово стартира изграждане на „Консервна фабрика Брезово“ по проект „Предприятие за преработка на селскостопанска продукция“.

Церемонията уважиха кметът на община Брезово Христо Енков, председателят на Общинския съвет Аргир Вълчев, народният представител Димитър Шишков, управителят на АПК „Брезово“ – Антон Николов, общински съветници, представители на инвеститорите, граждани и гости.

Целта на проекта е да се създаде конкурентно-способно предприятие с висока производителност, чрез закупуване и внедряване на модерно технологично оборудване за производство на висококачествена биологично сертифицирана продукция.

По проекта ще бъдат изградени едноетажна производствена постройка, двуетажна сграда за битови помещения и администрация, пречиствателна станция; телена ограда; вертикална планировка; уличен водопровод; канализационен колектор; озеленяване както и осигуряване на технологично оборудване – производствена линия за преработка на зеленчуци.

Инвестицията с бюджет 3 440 389 лв. ще се реализира с частно финансиране и субсидия от Държавен фонд „Земеделие“ по процедура, чрез подбор на проекти.

Новата консервна фабрика ще осигури 50 работни места.

Какво казаха на церемонията кметът на община Брезово Христо Енков, народният представител Димитър Шишков и управителят на АПК „Брезово“ Антон Николов вижте във видеото.

Свързани статии