Оставиха в ареста Симеон Иванов от Войнягово, който е обвинен в отвличането на Фарук Манаф

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в отвличане Симеон Иванов, като отхвърли искането за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в парична гаранция. Той настоява да излезе на свобода, за да се грижи за своето семейство и за стопанство край Войнягово, където отглежда коне.

Срещу Симеон Ианов е повдигнато обвинение за участие в отвличане, нанасяне на побой и жестоко отношение към Фарук Манаф от Анево, който твърди, че е бил отвлечен на 16.11.2020г. в Пловдив.

Апелативните магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства, не е разколебано обоснованото предположение, че Симеон Иванов е съпричастен към повдигнатото му обвинение, въпреки някои противоречия в показанията на свидетели, които не са достатъчни, за да се обоснове промяна на мярката за неотклонение. Съдът смята, че при по-лека мярка, има реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Този извод се обосновава от данни по делото, че Иванов е отправял заплахи за саморазправа към Фарук Манаф, както и, че имал връзка с полицейски служители, от които получавал информация за разследването срещу Манаф.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Свързани статии