Областната полиция на крак за празниците, проверките са навсякъде

Подсигурено е постоянно полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места; създадена е необходимата организация за нормалното и спокойно протичане на предстоящите празници, съобщават от полицията.

От началото на месеца малките и отдалечени населени места в Пловдивска област се посещават от допълнителни екипи, в състава на които влизат по един служител от секторите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ от съответните районни управления. В графика им са включени нощни проверки в петък и събота по линия на битовата престъпност, спазване на противоепидемичните мерки, Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия, както и Закона за движение по пътищата.

Отделно от тях, по една седмица на територията на РУ-Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Хисаря и Труд, аналогични задачи изпълняват и смесени патрулни екипи на секторите „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“ и пловдивското Зонално жандармерийско управление.

Необходимите охранителни мерки са взети и за нормалното и спокойно протичане на предстоящите празници – 8 декември, Коледа и Нова година. С цел гарантиране на добър обществен ред е предвидено засилено полицейско присъствие край питейните заведения, хотелите и къщите за гости, както и около големите търговски вериги в Пловдив и региона.

По отношение на спазването на противоепидемичните мерки, заедно с представители на РЗИ полицейските служители ще проверяват за наличието на зелени сертификати и дали се спазват въведените ограничения от посетителите в затворени помещения. Съвместно с инспектори от НАП пък ще следят за недопускане на продажбата на акцизни стоки без бандерол в обектите.

Постоянен контрол, както през светлата, така и в тъмната част на денонощието, ще се осъществява по линия на пътната безопасност от екипи на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Във фокуса на активните проверки ще бъдат скоростните ограничения, неправоспособните водачи или такива, които управляват под въздействие на алкохол и наркотични вещества, техническата изправност на автомобилите.

Свързани статии