Младежи от Карлово: Светът е шарен и всички в него са равнопостовени

Дворът на Младежкия център в Карлово грейна в есенно настроение. Инициативата е по проeкта „Разноцветни, но обединени и равни“, който Младежкият център изпълнява като част от Гражданско обединение „Равни БГ“

С тази цветна идея младежите искат да напомнят, че светът е шарен и хората в него са различни – с различен цвят на кожата, от различени етноси и религии, с различни умствени и физически възможности, но всички трябва да живеем заедно като равнопоставени личности.

Арт-инсталацията не случайно е в двора на Младежкия център, който през годините реализира множество проекти по темата за насърчаване на толерантността и приемането на различните.

В общинската сграда се помещава и Семеен център „По-добре заедно“, работещ за развиване родителски умения на семейства от уязвими общности с деца от 0-6 години и подпомагане развитието на деца със специални образователни потребности в сензорната зала, изградена от Ротари клуб-Карлово.

Младежите ще продължат с цветните арт инсталации в града с послания за толерантност и повече настроение в мрачните есенно-зимни дни.

Свързани статии