Мъж от Житница се удави след запой с приятели

58 – годишен мъж от калояновското село  Житница е починал, падайки в канал с вода.

Нелепата случка се разиграла след запой с приятели.

Сигнал за намерено безжизнено тяло на мъж във водния канал, който минава през село Житница, подали в полицията късно снощи жители на селото.

На място пристигнал екип на спешна помощ, който констатирал смъртта. Починалият мъж е 58 годишен местен жител- Николай К. Полицията в Хисаря веднага е започнала разследване.

Установено е, че още от обяд в неделя мъжът, който обичал да си попийва, отишъл на гости при свой приятел.  Събраната компания се почерпила повече от порядъчно, а малко след 20,30 часа мъжът си тръгнал към къщи. Пътя му пресичал минаващият през Житница воден канал, чиято дълбочина е около 2 метра. Бреговете отстрани са от бетон, а преминаването става през обособени мостчета. Мъжът обаче залитнал и се търкулил към коритото на канала, удряйки главата си в бетона. Възрастна жена, случайно станала свидетел на случката и установила контакт с него- мъжът бил в съзнание, въпреки, че завалял говора. Жената преценила, че няма да може да се справи сама със ситуацията, подала сигнал в полицията и тръгнала да търси помощ. Пристигналите доброволци обаче го заварили починал.

При извършения оглед по тялото няма следи от насилие. По случая е започнато досъдебно производство, а съдебно- медицинска експертиза ще установи причината за настъпилата смърт.

Свързани статии