Луд екшън в Домлян: Доброволци заловиха след два часа преследване бракониер/СНИМКИ/

Страшен екшън с преследване по улиците на село Домлян се е разиграл снощи, разказа за ПБ Новинар Даниел Копринков, който е част от доброволчески отряд. Отрядът, който се състои от около 50 мъже от Карлово и региона, от години събира собствени средства, зарибява язовир „Домлян“ с риба и пази околната среда около водния източник.
„Вчера при рутинна проверка от наша страна установихме трима нарушители, в момента, в който разпъваха хрилна мрежа. След 3- часово наблюдение с видео камерата и два часа преследване заловихме един от бракониерите. Два часа някъде преследвахме по улиците на селото М. У. , той е на около 60 години от село Домлян.

Другите двама бракониери избягаха с мотоциклет. Ние отидохме до мястото, където се намираше М.` У. и започна гонка. Той се качи на джипа си и го преследвахме. Заловихме го, когато той вкара джипа си в дере и нямаше къде да отиде. Сигнализирахме веднага полицията в Карлово и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури-ИАРА“, разказа за медията ни Даниел Копринков.

По-най бързия начин дошла патрулка с полицаи от РУ Карлово, както и представител на ИАРА. Бракониерът е бил арестуван. По време на ареста са присъствали и десетината доброволци от отряда. При обиск на джипа М. У. от возилото са били изкарани два чувала с хрилни мрежи с обща дължина 240 метра. В джипа имало и 3 чувала с трофейна бяла риба, шаран, платика, каракуда, кефал. Всичко това плюс лодката, с която бракониерите са влизали нощем в язовира, са конфискувани. Направен е акт по Закона за рибарство и аквакултури. Полицията издирва другите двама бракониери.

„Обществена тайна е, че има хора нощем влизат в язовирите и извършват незаконен риболов, а после изкарват лесна печалба, продавайки улова си на гърба на нашия гръб“, коментира още Даниел Копринков. Той бе категоричен, че проверките на доброволците няма да спрат до тук, по същия начин ще постъпва с всички бракониери.
От името на всички доброволци Копринков благодари на полицията в Карлово и на ИАРА за бързата реакция.

Свързани статии