Кметът на Карлово пред ПБ Новинар за съграденото през годината и задачите за 2022-ра/ВИДЕО/

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов даде последното си за годината интервю в ПБ Новинар. В него градоначалникът очерта свършеното през годината и това, което предстои през новата 2022 г.

„Успяхме да свършим доста неща, но разбира се, не всичко. Работим добре по европейските проекти в различни сфери. Завършихме пътя Карлово –Дъбене- Войнягово. Проектът за подмяна на 29 км. водопроводна мрежа също е зад гърба ни. Качеството на питейната вода се подобри в 9 населени места“. Сред по-важните и мащабни проекти, по които работи през 2021 г. местната власт са строителството на Центъра за компостиране, който приключи и ще се върже с новия проект за разделно събиране на отпадъци.
Изцяло е променен обликът на детската градина в Клисура, където има много малчугани.

Внесен е проектът за реконструкция на вилата на Евлогий и Христо Георгиеви. Ще бъдат възстановени поетапно в рамките на 2 години старите чешми в Карлово. Работи се и по централния градски площад, който ще грейне в напълно нов облик за Празника на Розата.

През 2022 г. ще продължим да работим за по- ефективно улично осветление. Ще продължим мерките за енергийна ефективност на жилищните блокове. Ще бъде реализиран и още един важен проект – интегриран план за градска мобилност, който включва много елементи, каза още кметът.

Д-р Емил Кабаиванов съобщи, че Карлово е една от първите общини, която е внесла проект на План за интегрирано развитие на общината. Приоритетите са насочени към екологията – пречиствателни станции и канализации в населените места на общината, нови проекти за обновяване на общинската пътна мрежа и водопреносната мрежа.

Кметът каза, че общината е в стабилно финансово състояние. „Почти няма неразплатени задължения. Нови задължения също няма, с изключение на старите около 350 хил., които общинската администрация обслужва.

Очакваме правителство, очакваме бюджет. Ако закъснее Републиканският бюджет ще забавим приемането и на Общинския бюджет. Това не е добре“, коментира нашият събеседник.

„Ще вдигнем данъка за МПС през 2022 г. Имотните данъци няма да се променят. Тези средства ще се използват единствено и само за пътни ремонти“, каза още Кабаиванов.

Свързани статии