Карловските ченгета неуморни по празниците: Изловиха сума ти престъпници

Полицията задържа 12-годишно момче от Розино, което откраднало портфейл с малка сума пари в него. При разследването на случая момчето си признало, че преди месец е извършило още една кражба.

32 годишната-Несибе К. от село Розино не е сигнализирала в полицейското управление, че от двора на основно училище „Христо Данов“ е откраднат мобилен телефон. Потърпевшата решила, че едва ли телефонът й ще бъде намерен и няма нужда да занимава полицията с нещо толкова дребно. С 12-годишното момче работа започва Комисията за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Ден след Гергьовден 62-годишна карловка пък се оплакала, че от двора на къщата й на ул. „Делю Георгиев“ са изчезнали метални тръби и винкели, оставени под навес след подмяна.
Жената не била посещавала имота си от седмица и когато установила кражбата, веднага подала сигнал в полицията. Разследването е установило, че извършител на кражбата е 63-годишния Иван В. от Карлово, който решил, че предавайки метала, може да изкара пари.

Само за часове е задържан още един извършител на кражба- 68 годишният Мано Л. от Сопот.

32 -годишната Милена Б. от Разград решила да прекара празниците в къща за гости в град Калофер. Жената отишла на вечеря и оставила стаята си незаключена, а през вратата се промъкнал ловкият крадец, който успял да задигне по- ценни лични вещи и документи. Прякорът на извършителя е Полковника, а мъжът е стар познайник на полицията. С незабавните си действия служителите на реда показват, че спокойствието и сигурността на жителите и гостите на малките населени места са приоритетни в тяхната работа.

Свързани статии