Карлово отново се готви да посрещне млади музикални таланти

За осма поредна година, сцената на Национален конкурс „Песенна палитра“ привлича стотици деца от цялата страна, готови да покажат своето вокално израстване, музикално- артистично развитие и да срещнат своите приятели на сцена. Това, което отличава конкурса е репертоара на изпълнителите- в града на Левски те изпълняват песни само на български език. По традиция, финалният кръг на конкурса, а именно представянето на най-добрите „на живо“, се провежда в навечерието на Националния празник на България и през 2022 година ще бъде на 26 февруари.

„Мисията ни като организатори на такъв форум е да предоставим професионална, позитивна и естетически издържана за изява среда; сцена, на която всеки участник да се чувства удовлетворен и мотивиран и не на последно място- да срещне стари приятели и да намери нови! В десетките писма и коментари от участници, родители и ръководители през годините, се открояват силните страни на конкурса- отличен звук, красива сцена, многочленно професионално жури, младежко жури от изявени млади изпълнители, ясен регламент и оценяване, обратна връзка , добра комуникация и спокойна, приятелска атмосфера.“- споделя Директорът и създател на конкурса Анита Илиева.

„През 2020 година ”Песенна палитра” бе последният проведен в реално време конкурс в България, преди да настъпи пандемията и да промени живота на всички, а през 2021 година бе първият реализиран отново присъствено конкурс в страната.

Вярваме, че и през 2022 година ще имаме щастието да съберем на една сцена деца и младежи и да споделим емоцията от изпълненията им като на същински концерт! Надяваме се отново да защитим високата оценка!

Уважаеми колеги, педагози, изпълнители и родители! Благодарим за доверието и за това, че избирате за поредна година нашата сцена за изява, към която ви връщат само хубави спомени!„

С уважение,

Анита Илиева

НК”Песенна палитра” се организира от Сдружение „Арт палитра”, Община Карлово и НЧ”Васил Левски- 1861“ и е включен в Календара на Министерство на културата. Записването за участше е до 1 декември.

Свързани статии