Карловец с грамота от полицията за доблестна постъпка

Поводът е намерен от мъжа портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти, които вече са върнати на собственика им. Случката станала в навечерието на Гергьовден.

Мъжът излязъл да пазарува със семейството си за празничната трапеза и на тротоара в близост до магазина, вниманието му привлякло мъжко портмоне. За късмет до кръстовището забелязал полицейски патрул и без грам колебание сигнализирал за намерената чужда вещ. Оказало се, че портфейла съдържа лични документи на собственика, няколко дебитни карти и сумата от близо 650 лв.

В рамките на същия ден полицейските служители открили притежателя на изгубения портфейл- 26 годишен пловдивчанин. Младият мъж е безкрайно благодарен за спестените главоболия покрай ваденето на нови документи, платежни средства и споделя, че още повече вярва в доброто.

Намерилият портфейла мъж е родом от гр. Карлово, но преди години образованието и възможностите за работа го накарали да напусне родния си град, където все още живеят родителите му. В Пловдив срещнал своята съпруга с която отглеждат 2 годишната си дъщеричка.

Достойният карловец работи в катедрата по „Механика“ в Аграрния университет в Пловдив, където преподава своите знания за работата със селскостопанска техника. Скромно споделя, че най- голямото богатство на един човек е онова, на което учи децата си. „Доблестните постъпки са пример за всички, а достойните хора са най-голямото богатство на нашия град,

„Вярвам, че водещата сила на добротата променя света!“ ,пише в благодарността от директора на пловдивската полиция.

Свързани статии