Кандидатът за кмет на БСП за община Калояново отговаря на въпроси на съграждани

Състоянието на пътищата в общината е сред въпросите, които тревожат жителите на общината. И по време на дейността ми в общината, и сега на срещите си хората, не спират да питат кога ще могат да пътуват по по-добри пътища, коментира кандидатът за кмет на БСП за община Калояново Веселин Бонов. Мнозина от тях смятат, че щом е на територията на общината то и общинска администрация отговаря за тях. Голяма част от тях обаче са републиканска пътна мрежа и за тяхното състояние отговаря Областно пътно управление- Пловдив, обясни Бонов.

През годините многократно сме ги информирали за състоянието на стопанисваните от тях участъци, повечето от тях се нуждаят от основен ремонт – подмяна на пътното легло и нова асфалтова настилка. Такъв е и пътя Долна Махала-Бегово, въпрос за който получих и в социалните мрежи. Що се отнася до общинските пътища начинът те да бъдат ремонтирани е през европейските програми. Затова един от ангажиментите, които поемам е продължаване на подготвянето на работни проекти за кандидатстване в новия програмен период 2021-2027 г.

Основен приоритет ще са проекти с доказана полза за изграждане на модерни структури и управление чрез партньорство, включително и с бизнеса. През тях и през средствата на общинския бюджет ще продължим да реновираме пътната мрежа и тротоарите в населените места на общината. Защото общината трябва да е добър стопанин, а жителите да се чувстват комфортно, смята Веселин Бонов.

Веселин Бонов ще се яви на местните избори с бюлетина № 11

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии