Известен бизнесмен от Васил Левски прострелян в главата с „Макаров“

На 9 май бизнесменът Марин Гърдев от карловското село Васил Левски отишъл на гости на приятеля си Кирил Петков.

55-годишният от същото село поканил бизнесмена на гости, който е известен в региона на Подбалкана и се занимава с изкупуване на скрап, да празнуват заедно Деня на победата.

Събрали се около барбекю, цел ден яли, пили и се веселили.

Многократно на гости ходили хората от селото, хапвали, пийвали и си тръгвали. Гърдев и Петков обаче неизменно били на барбекюто и не спирали да вдигат чашата.

Вече били солидно почерпени, когато Кирил Петков извадил незаконни си пистолет Макаров и започнал да се хвали пред приятеля си какво оръжие има. Гърдев настоявал да бъде свален пистолетът, казал, че ще стане някоя бела, но собственикът на оръжието заявил, че вътре няма патрони.

Насочил го към приятеля си, натиснал спусъка и внезапно проехтял изстрел. Куршумът минал през пръстите на едната ръка на Гърдев, но траекторията му продължила на горе към главата, защото той имал наранявания в областта на устата и вероятно куршумът е засегнал врата му.

Днес ще му бъде направен скенер, за да се види точно къде е заседнал куршумът.

Веселякът Петков е бил арестуван за 24 часа. Разследващи съобщиха за ПБ Новинар, че са категорични, че станалото не е било умишлено и инцидентът е неволен.

Опасност за живота на простреляния няма.

Свързани статии