Иван Попов е новият треньор на националния отбор по триатлон на България

Иван Попов се запалва по триатлона като дете, благодарение на баща си – Николай Попов и треньора си – Марин Маринов (основатели на клуба в гр. Баня). След години състезателен спорт и внезапната загуба на Марин Маринов, Иван поема клуба. От 2005г. до сега Иван Попов е главен треньор, а към днешна дата и председател на СК „Триатлет“ Баня.

Под негово ръководство състезатели на клуба са завоювали над 100 титли от държавни първенства, над 500 медала от държавни първенства , турнири по триатлон и неговите разновидности, 10 медала от балкански първенства и са участвали на европейски купи.

„Смятам, че печеля своите състезатели с добро отношение, отдаденост и грижа. Стремим се в в клуба ни да цари отборен дух и приятелска атмосфера и всички работим като голямо семейство. Най-важното нещо, на което са ме научили децата е, че всеки ден съм длъжен да съм по-добър и да се раздавам – заради тях. „, коментира Иван Попов.

В началото на 2021 г. треньорът от Баня получи голямо признание – бе номиниран и спечели награда – „Новите 40 до 40“ в категория спорт на Дарик радио.

Българската асоциация по триатлон цени високо неговия професионализъм и след края на състезателния сезон Иван Попов получи покана да ръководи националния отбор по триатлон в неговата първа организирана спортна подготовка – тренировъчен лагер. Между 6-ти и 13-ти септември 14-те най-изявени състезатели по триатлон в България ще работят за усъвършенстване на своите физически качества, умения и натренираност.

Трима от състезателите на СК „Триатлет“ влизат в състава на националния отбор – Ирена Атанасова, Александър Янчев и София Петрова.

През 2020 година СК „Триатлет“ достига отново до спортния връх в България, печелейки титлата „Републикански клубен шампион“. Липсата на плувен басейн в града принуждава треньора да извозва своите състезатели до съседните общини – Хисар и Казанлък, където да провеждат своята подготовка.

„Понякога имаме много тежки моменти, защото за самите състезатели е трудно да поддържат спортната си форма и най-вече мотивацията си за работа. За съжаление използваме чужди басейни, които са изключително далеч. Смея да кажа, че за мен да има триатлон в града ни е лична мисия, най-голямото ми постижение. Мечтая отново да имаме басейн, за да могат децата ми да покажат колко са талантиви“, коментира той.

Свързани статии