Хисарска художничка участва в изложба-конкурс за историческа живопис „Българската азбука“

Исторически парк създаде единствената в света изложба за историческа живопис на тема „Българската азбука и нейното разпространение по света“. В изложбата взимат участие над 300 художници от 20 държави. Тук в изложбата може да видите творбите на участниците в категория възрастни. Творбите в категория деца разгледайте на нашата фейсбук страница от тук. Онлайн гласовете и пресъствените гласове имат еднаква стойност и еднакво влияят на гласуването.

Времевият период, за който се отнася темата, е от създаването на българската азбуката до края на XV – ти век. Желанието на организаторите е да се представят сюжети от създаването и разпространението на българската азбука по света. За участниците има и награден фонд, като той е:

1-во място 10 000 лева
2-ро място 3 000 лева
3-то място 2 000 лева

Първите три картини остават собственост на Исторически парк, а всички останали ще бъдат върнати на собствениците им или закупени от някой посетител на договорена цена между художника и купувача. Всички художници имат прекрасната възможност да представят своите творби, както и посетителите да се насладят на сътворената красота. Оценката ще бъде от посетители на сайта, посетители на място в парка и екип професионалисти. Оценката се взема 50 на 50 от посетители и жури. Пожелаваме на всички художници прекрасни моменти в процеса на създаване на спиращи дъха платна.

В изложбата участва и хисарската художничка Варвара Карнаух.

При подкрепа:

Великотьрновски Университет „Св. Св. Кирил и Методий“, факултет по изобразително изкуство
Представителството на Россотрудничество в България
Съюзът на художниците в Русия
Фабрика за художествени бои „Невская палитра“, Санкт Петербург
Държавен исторически, архитектурен и художествен музей-резерват Елабуга
Вестник Земя
Вестник Русия днес
Импресия – материали за художници
Национална информационна агенция Bgtourism.bg
Исторически герои
Bgtourism.bg
Валтекс

Свързани статии