Ето как в училището в Красново празнуваха Деня на християнското семейство/СНИМКИ/

Всяко семейство задружно гради своя дом и в него с много любов отглежда децата си. На обичта на своите родители, децата също отвръщат с обич. Най-сигурното, топло и уютно място за децата, това е семейното огнище.
Под мотото: „Аз обичам моето семейство“ децата от подготвителна група към Обединено училище „Христо Ботев“ от хисарското село Красново, отбелязаха този светъл християнски празник.

Децата разказаха за незабравими преживявания със своите семейства, за грижите, които полагат един към друг, за да цари мир и разбирателство. Как живеем с най-милите и обичани хора и защо те са най-важни за нас, децата научиха от стихотворението на Чичо Стоян: „При мама и при татко“ (Колко мило, колко сладко е при мама и при татко…).
От дидактичната игра „Пътешествие в страната на обичта и разбирателството“,децата разбраха колко е важно да бъдем по-добри и отзивчиви един към друг. Много любов и старание се усети и от рисунките на тема: „Моето семейство“. С цветни сърчица и красиви рисунки децата успяха да зарадват своите родители. Така изразиха своята благодарност, любов и съпричастност към празника, разказа за ПБ Новинар директорът на училището Йонка Марковска.

Нека в този хубав християнски празник, посветен на семейството, да си пожелаем топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най-близките хора.

Бъдете здрави и благословени!

Свързани статии