Домашен арест за Машора и аплодисменти за съда

Тошко Тодоров – Машора, беше освободен под домашен арест от Апелативен съд Пловдив.

Мярката поиска и прокурорът, а обвиняемият с насълзени очи помоли за по-лека мярка и предостави на магистратите да решат.

Решението беше посрещнато с аплодисменти от близките и приятелите на 64-годишния мъж, които бяха дошли за подкрепа и скандираха „невинен“ и благодариха на съда.

Както съобщихме Машора, който е от карловското село Столетово, е обвинен в трафик на 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш в Гърция.

Има обаче безспорни доказателства, че Тошко Тодоров няма общо с престъплението.

През 2019 година мъжът продава кемпер на българин от Плевен и на един италианец. ПБ Новинар разполага с договора за покупко-продажба, който е нотариално заверен.

.Има и служебна бележка от работодателя му в Карлово, че в периода на престъплението Машора е бил на работа и не е напускал България.

Въпреки това гръцките власти са го обвинили и искат екстрадацията му, тъй като в кемпера, изоставен в Драма, заедно с бежанците, били открити малкият и големият талон, които не били сменени и се водели още на името на стария им собственик.

Много българи по подобна схема лежат в гръцките затвори, сигнализираха запознати.

Ако бъде екстрадиран там, Машора е заплашен от по 15 години затвор за всеки един бежанец.

Миналият ден след редица протести на близки и познати на Машора Окръжен съд Пловдив отложи делото за екстрадация за 28 октомври.

 

 

 

Свързани статии