Директорът на хисарската гимназия към учениците: Бъдете любознателни и смели в мечтите си

В ОУ „Христо Смирненски“ Хисаря звънецът би тази сутрин за около 400 ученици. С трепет първокласниците от двете паралелки аплодираха новите си учители и им поднесоха цветя и усмивки. Този випуск ще се води от г-жа Николина Пановска и г-жа Цветана Боненска.

Две паралелки са и 8-те класове в училището. Те ще учат по специалности „Готвач“ и „Организатор на туристическа и агентска дейност“.
С вълнение директорът на училището Асен Сурчев се обърна към ученици, учители и родители, както и към пенсионираните си колеги:

Скъпи учители и ученици, уважаеми родители,

15 септември винаги е бил празник, който вдъхновява и дарява с надежда. Приятните емоции днес са смесени с нови очаквания и с вълнението от предизвикателствата, пред които сме изправени. Сигурни сме обаче, че всички заедно – учители, родители и ученици ще направим завръщането на нашите деца в училище положително преживяване и ще им помогнем да усетят удоволствието от ученето.

Скъпи ученици, бъдете устремени и мотивирани, любознателни, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигате. През учебната година от вас ще се изискват повече отговорност, самостоятелност и дисциплина. Доверете се на своите учители , които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието, уважавайте техния труд, учете се така, че всички ние да се гордеем с вас.

Скъпи първокласници, днес за първи път ще прекрачите прага на вашето училище. За първи път ще чуете училищния звънец, с който ще започне дългият и интересен път на вашето образование. Тук ще срещнете любимия учител, най-добрите приятели и завинаги ще обикнете и ще запомните това място.

Уважаеми учители, никоя професия не изисква толкова себеотдаване- да учиш другите и сам да се учиш. Продължавайте да вдъхновявате вашите ученици и да правите училището по-интересно за младите хора. Давайте им стимул да се стремят към нови знания, които ще ги направят по-уверени в себе си. Обичайте професията си и се радвайте на успехите на своите ученици.

С малко тъга , но с огромно уважение се обръщаме към колегите, които са се оттеглили от активния живот на училището.

Благодарим ви , че ни оставихте най – ценните завети и ни научихте на най- важния урок – как да обичаме и да се грижим за децата. Разкрихте ни една от най – великите тайни , че единственото , което си заслужава да бъде правено , е това , което правим за другите. Надяваме се , че и в бъдеще ще можем да разчитаме на вашето приятелство и подкрепа
Уважаеми родители, насърчавайте децата си, помагайте им да се справят в училище и подкрепяйте усилията на техните учители.

На добър час!

Свързани статии