Дарете книжки , за да зарадвате децата от Горни Домлян

Скъпи приятели , организираме кампания за събиране на нови и стари, добре запазени книжки от задължителната литература за учениците от 1 до 12 клас, за да зарадваме децата от село Горни Домлян, община Карлово. Също така може и друга литература.

Днес повече от всякога трябва да възпитаваме децата на интерес към четенето, защото са по склонни да прекарват повече време в интернет, отколкото с книга в ръка. Библиотеката има съществена роля да осигури безплатен и лесен достъп до книгите. Тя играе водеща роля в насърчаването на четенето през различните възрасти. Такова средищно място в нашето село липсва, а имаме голяма нужда от него. В България от учениците се изисква да четат книги през лятото. Основната мисия ни е да направим мини Библиотека със задължителната литература за учениците от 1 до 12 клас, а в нашето селце те не са малко.

Кампанията е част от дейност по проект „Със смях и игри към придобиване на знания“ на територията на село Горни Домлян финансиран от фондация „Софийска платформа“, в сътрудничество с неправителствената организация MitOst e.V. и фондация „Меркатор”.

Вярваме, че заедно ще успеем да зарадваме децата.

 

 

Свързани статии