Болницата в Карлово с нов управител, местният парламент гласува „За“/ВИДЕО/

МБАЛ „ Д-р Киро Попов“ Карлово от другия месец ще бъде с нов управител. Д-р Обрейко Обрейков спечели конкурса, след като мандата на предшественика му изтече.

Пред старейшините, които днес почти единодушно гласуваха „За“ медикът да заеме поста, д-р Обрейков сподели плановете си за развитието на здравното заведение и подчерта, че трябва да се привлече персонал, да се ремонтира сградният фонд и да се кандидатства по европейски проекти.

За друго общинско дружество – „Общински стол“ ЕООД, бяха гласувани изисквания и процедура за стартиране конкурс за избор на управител.

На септемврийската сесия бе приета Наредба за провеждане на обществени обсъждания в община Карлово. Наредбата е подзаконов нормативен акт, който урежда условията и реда за провеждане на обсъждания при приемане на планове, стратегии и програми на Община Карлово и по въпроси от съществена значимост за местната общност, поясни вносителят на предложението адвокат Тошко Стоев – председател на Постоянната комисия по административно-правни въпроси в ОбС. Стоев допълни, че наредбата е част от национален проект „Вход за граждани“, реализиран в община Карлово от Центъра за права на човека „Васил Левски“.

Общинските съветници приеха Анализ за потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Карлово, предложен от кмета д-р Емил Кабаиванов.

Гласувано бе и предложението на д-р Кабаиванов за подписване на Споразумение за сътрудничество между община Карлово и град Твърдица – район Тараклия, Република Молдова.

Обсъдени и приети бяха докладни записки, свързани с разпореждане с имоти – общинска собственост.

Как протече сесията на ОбС Карлово вижте във видеото на ПБ Новинар…

Свързани статии