Автобус се запали на АМ „Струма“, над 40 души загинаха

Трагедия на АМ „Струма“. Пътнически автобус се запали на пътя, 45 души са загинали при инцидента, съобщиха от МВР.

Трагичният инцидент е станал край Боснек в нощта срещу вторник, седем души са оцелели.

Сигналът е подаден малко след 2 часа тази сутрин. На АМ “Струма“, около 31 км е самокатастрофирал автобус, в резултат на инцидента са загинали 46 души. Превозното средство е с регистрация на Р Северна Македония, се казва още в съобщението на полицията. Своевременно на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. В резултат на бързите им действия седем души са транспортирани в болнични заведения за лечение.
становено в двете посоки. Създадена е временна организация за движение през п.в. Долна Дикания и п.в. Даскалово.

„Първоначалната ни информация е, че са пътували 52 души заедно с водача. Автобусът е със северномакедонска регистрация, водачът е северномакедонски гражданин. Автобусът е влязъл през ГКПП „Капитан Андреево“ в 21.15 ч. в понеделник, и е пътувал за Северна Македония. Трябвало е да излезе през Гюешево.“ Това каза Станимир Станев, директор на ГД „Национална полиция“, който е на мястото на инцидента с автобуса.

„Има доста хора, които са били деца и непълнолетни, загинали са и две близначета. Оцелели са две жени и петима мъже, настанени са в „Пирогов“ без опасност за живота. Автобусът не е изпаднал от магистралата, няма данни за участие на друго превозно средство“, каза още Станев. И уточни – 12 деца под 18-годишна възраст са загинали при инцидента.

Шестима от настанените в „Пирогов“ са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. С изгаряния на ръцете са двама, останалите са с разкъсни рани. Това каза проф. Мая Аргирова, началник на клиниката по изгаряния в „Пирогов“.

Седмият пострадал е с фрактура на бедрото и е настанен в Травматологията. Хората са в тежка психотравма, загубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на автобуса, оттам са и травмите им, допълни Аргирова.

На мястото на инцидента пристигнаха премиерът Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Две са основните версии, по които се работи: човешка грешка и техническа неизправност. Тава стана ясно от брифинг на властите от мястото.
Според първоначална информация причината да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал.

Временно е ограничено движението в двете посоки на АМ „Струма“ в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“ поради горящия автобус при 30-ти км.

Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя “ – път III-627 – Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“, съобщиха от АПИ./Dariknews.bg

Свързани статии