Зверство в Песнопой: Ром от Христо Даново извади окото на бивш следовател

Сашо И. от карловското село Христо Даново, на 23 години, е бил арестуван заради зверски побой над бивш следовател, който е с 32-годишен стаж в системата на МВР. 52-годишният бивш служител на реда е с извадено от побой око, съобщи на брифинг в Пловдив главният прокурор Иван Гешев. От свои източници ПБ Новинар научи, че миналият четвъртък И. Г. отишъл на баня надвечер в пловдивското село Песнопой.

В банята имало няколко ромски младежи, които нагло и безцеремонно пушели и викали. Бившият следоваател им направил забележка, че в банятане се пуши. Малко след това бил пребит от Сашо И.. Касиерката на обекта подала веднага сигнал в полицията в Хисар. Пред пристигналите на място ченгета пострадалият мъж казал, че бил ударен жестоко в окото заради направената забележка. Окото било подуто и окървавено.

Екип на Спешна помощ откарал мъжа в болница в Пловдив, а късно през нощта станало ясно, че окото на жертвата не може да бъде спасено. То било с разкъсана очна ябълка и множество вътрешно разкъсни очни тъкани. Така бившият следовател загубил половината от зрението си. Сашо И. е бил арестуван. Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура Пловдив за нанасяне на тежка телесна повреда.

Свързани статии