Земеделските производители от Карлово и Сопот притеснени: Отправят питания към кризисните щабове

Земеделските производители от общините Карлово и Сопот се обединиха, за да поставят проблема за бъдещето на земеделската продукция. В документа, който вчера бе доставен до председателите на кризисните щабове, се задават въпросите за бъдещите действия на производителите и цялостната работа в сферата на земеделието в двете общини.

В документа земеделците изразяват своите притеснения за това, че работата на полето с много хора трудно би могла да се осъществи, предвид забраната. Те задават въпроса дали ще бъдат осигурени предпазни облекла, маски и ръкавици, за да може работата им да се извършва съобразно закона.

В питанията е засегнат и един от водещите браншове в нашия регион -розопроизводството.

“Ние- земеделските стопани от община Карлово и община Сопот, осъзнаваме критичната ситуация, в която се намира цялото ни общество. Надяваме се, заедно да се справим като предприемем адекватни мерки за земята си. Отлично разбираме огромната отговорност и риска, които поемаме.” коментират от бранша.

Очаква се кметовете Кабаиванов и Дойнов да отговорят на притеснените хора от бранша до края на тази седмица. В декларацията са се подписали 17 земеделски производители от одвете общини.

Свързани статии